ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують побудувати шість нових пунктів пропуску

Вероніка Рой

|

У Львівській області планують побудувати шість нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею. Крім цього мають намір розбудувати під’їзні дороги до них. Про це у Facebook повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

 

За його словами, на Львівщині планують відкрити п’ять нових пунктів пропуску на кордоні із Польщею – це Боберка – Смольник, Лопушанка- Міхновець у Самбірському районі, Варяж –Усьмеж, Белз – Будинін, Белз – Осердув у Червоноградському районі. Також у планах є будівництво пункту пропуску Нижанковичі – Мальховичі, про будівництво якого почали говорити ще з 2016 року. Зазначимо, раніше у ЛОДА повідомляли, що цей пункт пропуску хочуть почати будувати у 2021 році.

Юрій Бучко зазначає, що у будівництво цих пунктів пропуску ЄС має інвестувати 100 млн євро кредитних коштів.

 

Також до нових пунктів пропуску планують розбудувати під’їзні дороги. Так, на сьогодні департамент дорожнього господарства ЛОДА розробляє проєктно-кошторисну документацію для будівництва дороги Турка–Лопушанка до пункту пропуску Лопушанка-Міхновець. Будівництво цієї дороги хочуть розпочати цьогоріч. На роботи передбачена сума у розмірі 50 млн грн.

Як зазначає Юрій Бучко, 4,2 кілометри дороги Бориня – Боберка до пункту пропуску Боберка- Смольник відремонтували торік. Роботи продовжать цієї весни.

Крім цього до пункту пропуску Нижанковичі – Мальховичі дорогу Нижанковичі – Самбір – Дрогобич –Стрий фінасуватиме польська сторона. Будівництво цієї дороги також обіцяють розпочати цьогоріч весною. Передбачена сума коштів відповідно до договору – 19,5 млн євро.

У 2021 році також розроблятимуть проєктно-кошторисну документацію для будівництва доріг до пунктів пропуску Варяж – Усьмеж, Белз – Будинін та Белз – Осердув.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *