ОСТАННІ НОВИНИ

Проти Дубінського відкрили кримінальну справу

Ольга Денисяка

|

Офіс Генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо народного депутата від «Слуги Народу» Олександра Дубінського за двома статтями. Про це заявили у громадській організації «Центр протидії корупції», повідомляє Львівський портал.

 

Зокрема, за даними ГО, кримінальне провадження відкрили за ст. 212 (Ухилення від сплати податків) та ст. 209 Кримінального кодексу (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Раніше у «ЦПК» повідомляли, що Печерський районний суд Києва зобов’язав генеральну прокурорку України Ірину Венедіктову відкрити кримінальні провадження щодо Олександра Дубінського щодо ймовірного вчинення державної зради та про ймовірну брехню в декларації (за вже скасованою статтею), відмивання коштів і ухилення від сплати податків.

 

Як пише hromadske, у листопаді 2019 року Олександр Дубінський спільно з народним депутатом Андрієм Деркачем провів пресконференцію, де оприлюднював начебто «докази» втручання колишнього віцепрезидента й тоді кандидата в президенти США Джо Байдена в Україну.

У жовтні 2020-го «ЦПК» звернувся до Офісу Генерального прокурора із заявами щодо депутатів Деркача та Дубінського та заявив, що зважаючи на стосунки України і Штатів, такі дії можна розцінювати як державну зраду.

Тоді генеральна прокурорка, яка єдина, хто має право ініціювати справи щодо депутатів, відмовилась відкривати кримінальні провадження через відсутність «фактичних даних щодо вчинення злочину». Однак у грудні суд все ж зобов’язав її відкрити провадження.

Окрім цього 11 січня міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох громадян та організацій України через втручання у президентські вибори в США, серед яких опинився й Олександр Дубінський. Американський уряд вважає, що Дубінський публічно підтримував кампанію Деркача й поширював дезінформацію.

Як писав Львівський портал, згодом голова Львівської обласної державної адміністрації та член «Слуги народу» Максим Козицький закликав партію відреагувати на санкції США проти народного депутата від «Слуги народу» Олександра Дубінського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *