ОСТАННІ НОВИНИ

На Водохреща на площі Ринок не буде традиційного освячення води. Деталі

Наталя Дуляба

|

На Водохреща традиційного масового освячення води на площі Ринок не буде. Втім протягом дня львів’яни зможуть приходити і набирати воду з резервуару. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Так, через Covid-19 у Львові на Водохреща скасували традиційне масштабне освячення води. Бути присутніми під час церемонії на площі Ринок львів’яни не зможуть, проте набрати води нагода таки буде.

«Загалом свята ми пройшли спокійно, але розслаблятись не варто, адже сьогодні ще другий Святий вечір, завтра − Водохреща. Щодо загальноміського посвячення води, то ми, незважаючи на карантинні обмеження, його проведемо, але дуже камерно. Представники всіх конфесій освятять воду, а опісля львів’яни впродовж дня зможуть підходити на площу Ринок та набирати її собі. Ми зберігаємо традицію, але закликаємо львів’ян берегти себе, одягати маски і не виходити на вулицю із підвищеною температурою», − розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, львів’ян також закликають відмовитися від пірнання в ополонку на Водохреща.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *