ОСТАННІ НОВИНИ

«Купив квартиру з людьми». Депутат ЛМР хоче видворити матір та сина з їхнього помешкання

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 21 грудня, судові виконавці намагалися виселити із квартири на вул. Хорватській, 8 Галину Просолович. Як зазначають у ГО «Народна дія Львів» примусове видворення жінки з помешкання, де вона прожила понад 50 років, ініціював депутат Львівської міської ради Юрій Ломага, який купив квартиру у «власників-рейдерів», а тепер хоче виселити самотню жінку з її сином.

 

Галина Просолович із сином все життя мешкає у квартирі на вул. Хорватській, 8/14.

«Через очевидно підроблені документи (заповіт, зняття неповнолітнього з місця реєстрації), її викидають з дому. Уже два десятки років ідуть суди, було маса виселень і рейдерських атак на квартиру, коли маму з сином витягали в нічному одязі посеред ночі з дому. Коли квартира була не під арештом майже місяць у 2017 році, її дивом встигли «викупити» у попередніх «власників» не останні у нашому місті люди і навіть прописатися туди. Що ж це за люди? Та таке, Юрій Ломага (ніби купив), Тарас Букартик (ніби прописався). Купили за 5 тисяч доларів двокімнатну квартиру у старій кам’яниці на Клепарові. От би всім так. Купили так, що в очі те помешкання не бачили і ні разу не заходили в нього. Купили разом з людьми, яких тепер і викидають з дому», – зазначають активісти «Народної дії Львів».

Активісти наголошують, що самотню жінку з дому виселяє новообраний депутат Львівської міської ради від «ЄС» Юрій Ломага.

«Заслужений юрист України «викупив» двокімнатну квартиру – єдине помешкання Галини, у ближньому центрі, у старій кам’яниці – восени 2017 року від попередніх «власників-рейдерів» за 5 тис. дол. В той короткий момент, коли квартира не була під арештом», – обурюються у ГО «Народна дія Львів».

Власне вранці 21 грудня мало відбутися виселення Галини Просолович із помешкання. На місце прибули судові виконавці, однак сам Юрій Ломага не з’явився.

«Судових виконавців ми не пустили. Вони не мали постанови, а, окрім рішення суду про виселення, мусить бути і вона», – розповіла у коментарі Львівському порталу активістка ГО «Народна дія Львів» Ірина Юзик.

Також вона додала, що за процедурою на місці також мав би бути стягувач. Судові виконавці казали, мовляв, присутнім є представник Юрія Ломаги, однак, як зауважила Ірина Юзик, він не показав ніяких документів, які би це підтверджували.

Відтак судові виконавці склали акт про те, що не змогли потрапити у квартиру. Активісти, які ініціювали акцію «Коридор ганьби для рейдера», щоб підтримати Галину Просолович, також розійшлися.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook/Ірина Юзик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *