ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОР передбачила разову допомогу захворілим медикам «ковідних» лікарень

Соломія Головіна

|

Медикам, які працюють у «ковідних» лікарнях Львівської області і перехворіли на COVID-19, передбачили разову допомогу в розмірі двох посадових окладів. Відповідне рішення депутати Львівської облради прийняли під час позачергової сесії 22 грудня, внісши зміни до бюджету 2020 року.

 

«Цим рішенням до обласних комунальних закладів, які вже отримували такі виплати, долучаються інші «ковідні» спеціалізовані лікарні області, які визначені керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня», – зазначає пресслужба ЛОР.

Джерелом виплат буде резервний фонд обласного бюджету.

Отож, разова допомога передбачається працівникам комунальних некомерційних підприємств, у яких підтверджено діагноз захворювання COVID-19 і які пройшли стаціонарне лікування за період 12 березня – 31 грудня 2020 року.

Допомога надаватиметься в розмірі двох посадових окладів (з підвищенням), з урахуванням обов’язкових доплат і надбавок для медичних працівників відповідно до законодавства.

Додамо, що на Львівщині станом на сьогодні функціонує 23 «ковідні» установи.

Як відомо, станом на початок листопада коронавірус на Львівщині діагностували 2964 медикам. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли 33 медпрацівники.

Фонд соцстрахування виплатив по 1,5 млн грн сім’ям лише п’ятьох померлих від коронавірусу медиків на Львівщині. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *