ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус забрав життя професора УКУ Ігоря Скочиляса

Вероніка Рой

|

На 53 році життя відійшов у вічність відомий львівський історик, краєзнавець, професор Українського католицького університету Ігор Скочиляс. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Ігор Скочиляс тривалий час перебував у реанімації через ускладнення від коронавірусної хвороби.

Ігор Скочиляс народився 5 квітня 1967 в селі Цигани Борщівського району Тернопільської області. Був співзасновником краєзнавчого товариства «Джерело» (м. Борщів) та співредактором науково-краєзнавчого збірника «Літопис Борщівщини». У 1992—1995 роках був членом редколегії наукового збірника «Україна в минулому», головою історичної та член Археографічної комісій НТШ.

Також був старшим науковим співробітником Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства НАН України. З 1999 року – викладач кафедри церковної історії Українського католицького університету. У 2010 став деканом гуманітарного факультету Українського католицького університету.

Ігор Скочиляс – автор понад 200 статей, розвідок з історії Тернопільщини, історії церкви в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Еспресо

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *