ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, скільки українців повторно підхопили COVID

Вероніка Рой

|

В Україні коронавірусом повторно заразилася 2 161 людина, що становить менше 1% від загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Про це інформує Центр громадського здоров’я.

 

Повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, виявлено у 2 161 людини. Тобто 0,25% загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Серед повторно інфікованих 12%, тобто 250 людей, – медичні працівники.

Дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли інфекцію, виробляються антитіла, специфічні для цього вірусу. Проте рівні цих антитіл можуть бути різними. Наприклад, у пацієнтів із тяжкою формою захворювання – вищі, а в тих, у кого був легкий чи безсимптомний перебіг захворювання, – нижчі. Проте точних даних, які рівні антитіл необхідні для захисту і як довго ці антитіла зберігаються в організмі, ще немає.

Ймовірно, у групі ризику повторного зараження новим коронавірусом є люди, які перенесли захворювання в легкій формі.

Нагадаємо, на початок листопада на Львівщині зафіксовано 16 випадків повторного зараження коронавірусною інфекцією.

МОЗ також почало фіксувати випадки повторного зараження коронавірусною інфекцією. Серед них є пацієнти, які попередньо перехворіли 3-5 місяців тому. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *