ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові 14-річного хлопця підключили до апарату ШВЛ через COVID-19

Вероніка Рой

|

У львівській лікарні ОХМАТДИТ у реанімаційному відділенні на апараті штучної вентеляції легень перебуває 14-річний хлопець з коронавірусною інфекцією. Дитина є при свідомості, проте його стан оцінюють як важкий. Про це 11 грудня під час брифінгу повідомила керівник лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда, передає кореспондент Львівського порталу.

 

На сьогодні в ОХМАТДИТі лікується 15 дітей з COVID-19.  Один пацієнт – в реанімаційному відділенні. Це – хлопець 14 років, який має пневмонію та перебуває на апараті ШВЛ. За словами Олександри Бурди, дитина немає супутніх патологій. Медик зазначає, що хлопець тиждень був хворий, його лікували, як при звичайній респіраторній інфекції. У зв’язку з цим почала розвиватися дихальна недостатність. Вже у медзакладі хлопець був на кисневій терапії, а потім його перевели на інвазивну штучну вентеляцію легень.

«Дитина є стабільною, але залишається важкою. Тому що є серйозне ураження легень. Станом на сьогодні стан дитини стабілізувався і ми сподіваємося на позитивний результат лікування», – розповіла керівниця лікарні ОХМАТДИТ.

Вона зазначила, що медзакладі є ще двоє дітей на інвазивному забезпеченні киснем. Стан цих пацієнтів оцінюється як стабільний.

«Останнім часом збільшився відсоток важких дітей. Зокрема, за період лікування коронавірусної інфекції у нас було проліковано 11 дітей зі синдромом Кавасакі. Цей синдром може мати різні ускладнення для життя, зокрема, коронаритом. Основне лікування – введення імуноглуболінів. Таке лікування – дороговартісне, але всіма зусиллями ми намагаємося допомогти дітям. Жодна дитина не постраждала від даного синдрому, не мають клінічних ускладнень. І діти з одужанням виписані додому», – наголошує Олександра Бурда.

Загалом в ОХМАТДИТі проліковано 475 дітей з підозрою на COVID та з підтвердженою інфекцією. Олександра Бурда каже, що найбільше дітей з коронавірусною інфекцією, яких лікували в ОХМАДИТі, – віком від 1 до 14 років. Таких пацієнтів 68%. Найменше новонароджених – 3%. Ще 26% – це діти першого року життя.

Як писав Львівський портал, наймолодшим хворим на COVID-19 на Львівщині було місячне немовля, а найстаршим – 102-річна людина.

Також ми розповідали історію одужання важкохворого на коронавірус чоловіка, у якого було більше 80% ураження легень та низка супутніх захворювань.

Додамо, що у Львові оголосили збір коштів на лікування породіллі, у якої через коронавірус уражено 90% легень, та її новонародженої доньки. Всі деталі – за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *