ОСТАННІ НОВИНИ

Крематор для тварин у Львові. У ЛКП «Лев» пояснили, чому «завис» його запуск

Соломія Головіна

|

До жовтня у Львові на базі ЛКП «Лев» мали запустити в роботу крематор для утилізації мертвих тварин. Втім процес затягується через бюрократичну тяганину і погодження Держпродспоживслужби. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив в.о. директора ЛКП «Лев» Андрій Пінчук.

 

За його словами, підприємство має отримати «добро» від двох інстанцій:

«Крематор передбачає викиди, відповідно на це все потрібно мати дозволи. Є дві інстанції, які це погоджують: Держпродспоживслужба (мова не йде про обласне управління), а також Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва».

Очільник ЛКП «Лев» каже, що цей процес дуже забюрократизований.

«Перша інстанція, через яку потрібно пройти, – Держпродспоживслужба. Однак через ситуацію з коронавірусом їхні засідання відбувалися вкрай рідко…», – зазначив Андрій Пінчук.

Також виникли певні труднощі із документацією. ЛКП «Лев» залучило кілька фірм для юридичного і технічного супроводу.

«Одна з фірм дещо по-іншому подала це все – як Центр кремації. Однак це не має бути щось масштабне, де щодня спалюватимуть трупи тварин. Це буде крематор, який використовуватимемо не в промислових масштабах, а суто для потреб ЛКП «Лев» і міста. Відповідно було відізвано документи, вони переробляються і знову подаються… Це суто така бюрократична тяганина. Спочатку була затримка з фінансуванням, а зараз затримка по бюрократичній частині», – пояснив очільник ЛКП «Лев».

Зараз на території ЛКП «Лев» обладнують ділянку під крематор. Документи повторно подані в Держпродспоживслужбу.

«Чекаємо на їхнє засідання. «Плюс» ще має відбутися обстеження самого крематора, яке проводитиме ГУ Держпродспоживслужба Львівщини», – каже Андрій Пінчук.

На питання, чи можна очікувати, що до кінця року крематор запрацює, в.о. директора ЛКП «Лев» відповів:

«Можливо, але не факт. Це не залежить ні від ЛКП «Лев», ні від ЛМР, ні від тих фірм, які забезпечують нам юридичний та технічний супровід документації, все наразі замикається на Держпродспоживслужбі».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *