ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка Оксана Линів отримала нагороду «Найкраща диригентка року» в Німеччині

Вероніка Рой

|

Львів’янка Оксана Линів у Берліні здобула нагороду «Найкраща диригентка 2020 року» під час міжнародної оперної премії Oper!Awards. Про це Оксана Линів повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

«Пишаюся поділитися новиною, що щойно в Берліні мені було присвоєно нагороду «Найкраща диригентка 2020 року»!» – написала Оксана Линів.

Вона також зазначила, що 20 нагород присвоїли найкращим колективам та особистостям на оперній сцені і поза нею.

«Особлива у своєму роді премія в Німеччині, присвячена виключно оперному мистецтву, яка присуджується публічно. Висококваліфіковане жюрі німецьких критиків очолив провідний музичний журналіст Німеччини – Мануель Бруґ. Особливої уваги на думку жюрі заслужила моя постановка опери Бели Бартока «Замок Герцога Синя Борода в Баварській державній опері», – додала Оксана Линів.

Зазначимо, Оксана Линів родом з Бродів на Львівщині. Музичну освіту здобула в Львівському музучилищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка.

Українська диригентка працювала на сценах найбільших оперних театрів світу: Баварська державна опера, Берлінська державна опера, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Theater an der Wien.

З 2014 по 2017 рік працювала музичною асистенкою музичного директора Баварської державної опери Кирила Петренка. А потім стала головною диригенткою Опери та філармонійного оркестру в Граці, Австрія.

Як повідомляв Львівський портал, Оксана Линів відкриватиме Вагнерівський фестиваль у 2021 році новою постановкою «Летючого Голландця».  Вона стане першою жінкою-диригенткою в 145-літній історії Байройтського театру.

Фото: Facebook-сторінка Оксани Линів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *