ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янка стане першою жінкою-диригенткою найпрестижнішого оперного фестивалю світу

Вероніка Рой

|

Львів’янка Оксана Линів відкриватиме Вагнерівський фестиваль у 2021 році новою постановкою «Летючого Голландця».  Вона стане першою жінкою-диригенткою в 145-літній історії Байройтського театру, передає УП.

 

Те, що у Байроті вперше диригуватиме жінка стало відомо ще минулого року і це вже було скандалом в світі опери, але ім’я керівниця фестивалю Катріна Вагнер тримала в таємниці дотепер.  21 вересня офіційно оголосили, що нею стала українка Оксана Линів.

Байройтський оперний фестиваль був заснований у 1876 році у новозбудованому оперному театрі з унікальною акустикою, проектованому за власною ідеєю відомого німецького композитора Ріхарда Вагнера.

Це ключова мистецька подія Німеччини, її традиційно щороку відкривають за участі канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Зазначимо, Оксана Линів родом з Бродів на Львівщині. Музичну освіту здобула в Львівському музучилищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка.

Українська диригентка працювала на сценах найбільших оперних театрів світу: Баварська державна опера, Берлінська державна опера, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Theater an der Wien.

З 2014 по 2017 рік працювала музичною асистенкою музичного директора Баварської державної опери Кирила Петренка. А потім стала головною диригенткою Опери та філармонійного оркестру в Граці, Австрія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *