ОСТАННІ НОВИНИ

Копію завіси «Парнас» з Львівської опери продали на аукціоні за понад 750 тисяч євро

Соломія Головіна

|

Зменшену копію всесвітньо відомої театральної завіси «Парнас» Генрика Семирадського, оригінал якої вже понад 100 років зберігається у Львівській національній опері, продали на британському аукціоні Sotheby`s за близько 680 тис. фунтів стерлінгів (приблизно 760 тис. євро). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського оперного театру.

 

Ім’я нового власника твору мистецтва не розголошують.

Розмір оригіналу – становлять 6*9 м. Зменшена копія (91*147 см), яку виставили на аукціон вперше, була створена художником вже після написання повнорозмірної куртини.

«Композиція є майже точною репродукцією першої версії. Вона є унікальним прикладом використання художником фототехніки під час виконання своїх робіт. Виконана олією на полотні», – зазначають у Львівській опері.

Нагадаємо, що побачити оригінал театральної завіси можна лише у Львівській національній опері. Його презентують ексклюзивно для глядачів театру перед виставами вже 3, 4, 5 та 6 грудня.

Як повідомляв Львівський портал, на офіційному сайті аукціону Sotheby`s на продаж виставили унікальний мистецький артефакт – копію театральної завіси «Парнас» польського художника Генрика Семирадського. Оцінена вартість сягає близько 400-600 тис. фунтів стерлінгів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: sothebys.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *