ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський звільнив голову Буської РДА, якого спіймали на хабарі

Наталя Дуляба

|

Володимир Зеленський звільнив із займаної посади очільника Буської райдержадміністрації Олега Коваля. Про це йдеться в розпорядженні президента України №514 від 23 листопада.

 

У документі вказано, що голову Буської РДА Олега Коваля звільняють, бо той написав заяву на звільнення.

Втім на початку листопада 45-річного Олега Коваля спіймали на отриманні хабара. Очільник Буської РДА отримав талони на тонну безкоштовного пального. За це він мав посприяти у зміні цільового призначення земельної ділянки для того, аби на ній могли збудувати АЗС та придорожній сервіс.

Після викриття держслужбовця відсторонили від займаної посади. За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років.

Як відомо, голів РДА призначає і звільняє президент України. Після затримання на хабарі Олега Коваля коментарів від гаранта з цього приводу не було.

Нагадаємо, головою Буської РДА Олег Коваль пропрацював менше року. На цю посаду його призначили у грудні 2019 року. До цього 9 років Олег Коваль був головою головою села Заводське Буського району.

На цьогорічних місцевих виборах балотувався у мери Буська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *