ОСТАННІ НОВИНИ

До майбутнього пункту пропуску в Нижанковичах відремонтували дорогу

Вероніка Рой

|

У селі Нижанковичі, що на Старосамбірщині, відремонтували 13 км дороги до майбутнього пункту пропуску через державний кордон «Нижанковичі – Мальховіце». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

За словами заступника голови Львівської ОДА Юрія Бучко, проєкт реалізовували упродовж трьох років спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки ЄС. Загальний бюджет становив 2,5 млн євро. Для Львівщини скерували понад 844 тис. євро. Крім того, для завершення проєкту у 2020 році виділили ще майже 12 млн грн з обласного бюджету.

Зокрема,  у прикордонному селі Нижанковичі  на Старосамбірщині відремонтували 6 доріг протяжністю 3,7 км доріг. Це вулиці Гагаріна та Лесі Українки з прилеглими до них Першотравневою, Сонячною, Шкільною та Франка.  Дороги облаштували бруківкою, освітленням та системою відеомоніторингу. Ще 8,7 км місцевих доріг реконструювали у Перемишльському повіті.

«Цей проєкт вкрай важливий, він дає можливість населенню гірського регіону скоротити час для перетину кордону та забезпечить безпеку руху автотранспорту. Переконаний його реалізація, безумовно, покращить умови для українсько- польського економічного, соціального та культурного розвитку», – додав Юрій Бучко.

Нагадаємо, про будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» почали говорити ще з 2016 року. На початку 2020 року стало відомо, що Польща виділила 100 млн злотих на будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *