ОСТАННІ НОВИНИ

Львів залишать без тепла через борги із доставки газу?

Андрій Котенський

|

Тепловики Львівщини боргують за доставку газу 95 мільйонів гривень. Газопостачання під загрозою зриву. Ситуацію із заборгованістю на Львівщині газовики називають критичною, а відтак найбільших боржників обіцяють відключати від газопостачання. Про це Львівському порталу повідомили у АТ «Львівгаз».

 

Станом на 24 листопада борг підприємств теплоенергетики за розподіл газу перед АТ «Львівгаз» становить близько 95 мільйонів гривень.

Найбільші борги накопичили 16 підприємств теплокомуненерго, і їм загрожує відключення.

 

«Найгірша cитуація з оплатою за доставку газу у Львові. Майже  90% від загальної суми боргу припадає на теплові підприємства міста. Ми неодноразово зверталися до підприємства теплоенергетики Львівщини, інформуючи про необхідність погасити борг в найкоротші терміни та дотримуватись підписаних договорів розтермінування боргу. Проте сума заборгованості росте. Тому в разі несплати до кінця року боргу, у нас не залишиться вибору і ми змушені будемо припинити газопостачання боржникам-підприємствам», – повідомив комерційний директор АТ «Львівгаз» Олег Вінцюк.

Газовики зауважують, що невчасні розрахунки за доставку газу впливають на безпеку та стабільність газо-постачання, проведення планових ремонтних робіт, та реконструкцію мереж.

У зв’язку з великою сумою боргу, газовики уже почали подавати на боржників до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *