ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові намалювали мурал проти насильства над безпритульними

Ольга Денисяка

|

У Львові на стіні будинку, де у вересні жорстоко вбили безпритульних, намалювали мурал на знак незгоди з насильством над бездомними людьми. Про це на сторінці у Facebook повідомили ініціатори проєкту рух «Молодь за мир».

 

На малюнку зображені силуети жінки та чоловіка, обведені пунктиром, які стоять перед зачиненими дверима. Ідейники пояснюють, що людей ніби вирізали з ландшафту міста, позбавляючи прав, гідності та особистості.

«Часто бідну людину ніби «вирізають» з ландшафту міста, позбавляючи прав, гідності та особистості. Мурал – знак незгоди з цим насильством, яке не має стати нормою. Байдужість вбиває», – пояснюють учасники руху.

Водночас малюнок є закликом допомагати безпритульним у зимовий період. Мурал намалював художник Андрій Буняк.

Як повідомляв Львівський портал, у вересні двоє хлопців 16 і 18 років прийшли у закинутий будинок на околицях Львова. Це був нічліг двох старших чоловіків. Три дні підлітки знущалися з них, катували і знімали на телефон. Від катувань бездомні померли. Підліткам, яких підозрюють у вбивстві, загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *