ОСТАННІ НОВИНИ

Соціологічна компанія Socis додала Синютці 15% рейтингу

Андрій Котенський

|

У своєму останньому дослідженні, оприлюдненому за тиждень до другого туру виборів у Львові, центр Socis помилився майже на 15% на користь опонента Андрія Садового Олега Синютки. А результати екзит-полу, який проводили безпосередньо у день виборів, взагалі не опублікували, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

За кілька днів до другого туру виборів соціологи Socis запевняли, що в обох кандидатів на крісло мера Львова фактично рівні шанси на перемогу. Ба більше, перевагу вони віддали колишньому голові Львівської облдержадміністрації Олегу Синютці.

«Серед тих, хто точно піде на вибори та визначився зі своїм вибором, краща позиція в Олега Синютки, адже його готові підтримати 50,9% львів’ян, тоді як Андрія Садового – 49,1%», – запевняли соціологи Socis.

Водночас у другому турі виборів голови Львівської ОТГ більшість голосів таки здобув чинний мер Львова Андрій Садовий.

Згідно з опитуванням, що проводила на дільницях дослідницька агенція «Фама», яку пов’язують із Андрієм Садовим, чинного міського голову підтримали 62,3% виборців, тоді як нардепа, ексголову ЛОДА Олега Синютку – 37,7%.

Подібні результати виборів засвідчили й дані екзит-полу, який проводили на дільницях у Львові від програми «Свобода слова Савіка Шустера». За Андрія Садового проголосували 62,8% львів’ян, тоді як за Олега Синютку – 37,2%.

Працівники соціологічного центру Socis, які також у Львові проводили опитування у день виборів, своїх екзит-полів так і не опублікували.

За реальними підрахунками більше 97% бюлетенів, Андрій Садовий випереджає Олега Синютку на 25%.

Як відомо, співвласником компанії Socis є Ігор Гринів, який працює політтехнологом у партії «Європейська солідарність», також Socis часто виконує соціологічні опитування на замовлення партії.

Додамо, у першому турі Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682).

У другому турі понад 60% львів’ян взагалі не прийшли на вибори.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *