ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на будинку, де жорстоко вбили бездомних, з’явиться мурал

Андрій Котенський

|

На стіні будинку у Львові, де у вересні вбили двох бездомних, з’явиться мурал в пам’ять про загиблих. Про це Львівському порталу повідомили ініціатори проєкту рух «Молодь за мир», який допомагає безхатькам.

 

Учасники руху провели вечір пам’яті загиблих пана Ігоря і пана Богдана.

«Ми не погоджуємося з тим, що це стає нормою, хочемо звернути на це увагу. Конкретний жорсткий вчинок повинен мати конкретну виражену відповідь, але це не може бути відповідь насильницька», – переконані активісти.

 

Як відомо у вересні двоє хлопців 16 і 18 років прийшли у закинутий будинок на околицях Львова. Це був нічліг двох старших чоловіків. Три дні підлітки знущалися з них, катували і знімали на телефон. Від катувань бездомні померли. Підліткам, яких підозрюють у вбивстві, загрожує довічне ув’язнення.

Невдовзі на будівлі, де стались звірства з’явиться мурал пам’яті авторства художника Андрія Буняка.

Мурал задуманий як триптих.

Перша з його частин зображатиме вікно будинку, де горить світло і живуть люди, адже будівля, на якій буде малюнок – залишається нічлігом для бездомних.

Друге зображення – шквал летячого каміння – символ багатьох випадків насильства, що останнім часом скоюються з боку молодих людей по відношенню до найслабших.

Третя частина триптиху – напис на пам’ять загиблих: «Тут вбили пана Ігоря та пана Богдана, бо вони були бездомними». Це були люди, які страшно страждали і не мали ніякої провини, вони були слабкими і беззахисними перед обличчям сліпого насильства.

Робота над муралом триватиме 14-15 листопада на вулиці Хмельницького 249.

Раніше Львівський портал повідомляв, що двоє хлопців до смерті побили 70-річного львів’янина, інший постраждалий перебував у комі, але невдовзі також помер. Обоє вбитих чоловіків були безхатьченками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *