ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнений нацгвардієць Марків: «Ми довели, що справедливість існує»

Соломія Головіна

|

Виправданий італійським судом український нацгвардієць Віталій Марків після свого звільнення заявив, що не очікував цього, але, за його словами, «чудеса стаються, головне вірити і боротися до кінця».

 

«Це надзвичайна подія. Ми довели, що правда є, справедливість існує. Моїм першим засудженням насамперед було доказано, що кремлівській пропаганді нема меж. Правда перемагає, добро перемагає!», – наголосив боєць.

Також Віталій Марків зауважив, що особливою підтримкою під час ув’язнення були листи волонтерів, які приходили щодня.

«Без їхньої допомоги було б надзвичайно важко. І я знав, що не один, що відстоюю не лише свою особисту честь та гідність, а  й всього підрозділу», – сказав нацгвардієць.

Він додав, що не сподівався на виправдальний вирок суду:

«Я безмежно щасливий, вдячний, мене переповнює океан емоцій. Якщо чесно, то я не очікував цього. Але чудеса стаються, головне вірити і боротися до кінця. Непереможний лише той, хто не здається».

Він згадав також у своєму виступі після звільнення про полеглого на Донбасі у 2014 році генерала Сергія Кульчицького, який став для нього прикладом справжнього українського військовослужбовця:

«Мені особисто випала величезна честь познайомитися з генералом Кульчицьким. Це генерал з серцем солдата, справжній патріот».

При цьому звільнений нацгвардієць наголосив, що ця перемога присвячена пам’яті всім загиблим воїнам.

Як повідомляв Львівський портал, 3 листопада апеляційний суд Італії зняв звинувачення з бійця Національної гвардії України Віталія Марківа і звільнив його з-під варти.

Раніше воїна, звинуваченого у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році, суд Італії засудив до 24 років ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *