ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус змутував та став агресивнішим, – лікар-пульмунолог

Вероніка Рой

|

За останніми світовими даними, коронавірус сильно змутував, з’явились зміни в його білковій структурі, він щільніше чіпляється до слизових оболонок і став агресивнішим. Про це 30 жовтня під час брифінгу повідомила пульмонолог Надія Рудницька, передає пресслужба Львівської ОДА.

 

За її словами, на сьогодні фіксують збільшення кількості пацієнтів у стаціонарах. Вона наголошує, що ситуація стає загрозливою. Відтак закликає дотримуватися превентивних заходів, аби не зростала кількість пацієнтів, які із важкими пневмоніями потрапляють до лікарень.

«Ми боїмось не так кількості, як важкості тих пацієнтів, які потрапляють до стаціонарів. Зі збільшенням кількості пацієнтів з’явилась значна кількість важких хворих, на лікування яких доводиться скеровувати все більше медикаментів та зусиль медичного персоналу. Прикро визнати, але не завжди старання медиків завершуються позитивно та приносять ті результати, на які всі сподіваються. Пацієнти є важкі, перебіг захворювання ставить нові виклики перед лікарями», – акцентувала пульмонолог.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, станом на сьогодні в стаціонари Львівщини 58,5% заповнені хворими на коронавірус.

На стаціонарне лікування за попередню добу поступило 137 осіб. Загалом у медзакладах Львівщини лікуються 1770 пацієнтів з COVID-19.

Найбільше завантаженими є Львівська обласна інфекційна лікарня – 181 пацієнт, Центр легеневого здоров’я – 171, Лікарня швидкої допомоги – 246, 8-а міська клінічна лікарня – 115 пацієнтів. В розрізі районів: Стрийська міська лікарня – 125 пацієнтів, Стебницька міська лікарня – 115 пацієнтів.

Зазначимо, наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%. Натомість у Львівській ОДА запевняють, що ситуація є під контролем, а ті пацієнти, які потребують кисневої терапії, отримують її.

Тим часом у РНБО вже заявили, що найближчими тижнями на Львівщині може суттєве зрости захворюваність на COVID-19.

Нагадаємо, станом на ранок п’ятниці, 30 жовтня, коронавірус підтвердили у 29 314 мешканців Львівщини. За минулу добу виявили 426 нових хворих.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *