ОСТАННІ НОВИНИ

Винниківська міськрада незаконно віддала землю під будівництво житла

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці домоглися повернення у комунальну власність Винників двох земельних ділянок, які місцева рада незаконно передала у приватну власність під будівництво житла. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Львівщини.

 

Йдеться про дві земельні ділянки загальною площею 0,12 га, розташовані у Винниках у межах захисної смуги річки. Вартість цієї землі становить понад 1,1 млн грн.

Прокурори встановили, що Винниківська міська рада протиправно передала ці ділянки у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків.

«Надані землі розташовані практично впритул до річки, а чинним законодавством передбачена пряма заборона передачі у власність таких земель. Відтак органи прокуратури пред’явили позови для усунення допущених порушень. Однак повернути землі громаді стало можливо лише після оскарження прокурорами двох рішень Личаківського районного суду щодо цих порушень в апеляційному порядку», – йдеться у повідомленні.

Відтак 26 жовтня Львівський апеляційний суд постановив повернути у комунальну власність Винників згадані земельні ділянки.

Нагадаємо, навесні обласна прокуратура засумнівалась у законності масштабного будівництва на Винниківському озері. Детальніше про цю справу читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *