ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Львівської опери запрацював сухий фонтан

Соломія Головіна

|

Біля Львівського оперного театру вже запрацював сухий фонтан. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зауважимо, замовлення Галицької РА підрядна організація провела демонтаж старого фонтану, і рішенням виконавчого комітету його передано на баланс «Стрийського парку». Натомість проект облаштування нового фонтану виконаний на замовлення управління архітектури та урбаністики ЛМР, а профінансував роботи благодійний фонд «Сокар Благо».

До слова, на оновленій площі перед Оперою більше не здійснюватимуть прокат дитячих машинок. Відтепер він працюватиме на площі перед Львівським цирком. Таке рішення 22 жовтня прийняв виконавчий комітет міськради.

Також на відремонтованій площі встановили питний фонтанчик і міні-макет Оперного театру. Паралельно ще триває ремонт центральної пішохідної алеї на пр. Свободи. Роботи планують завершити до кінця листопада.

«На алеї буде нове вуличне освітлення, буде забезпечено полив нових газонів, і буде проведено перемощення центральної алеї натуральним каменем. Вартість об’єкту більше 10 млн грн», – додав голова Галицької РА Андрій Зозуля.

Проєкт реконструкції фонтану та площі розробили київські архітектори. Автори: Іван Юнаков, Андрій Карпов, Ярослав Катрич, Максим Астрейко, Володимир Томіленко.

Нагадаємо, сухий фонтан біля Оперного театру почали облаштувати ще торік у грудні. Будівництво нового фонтану здійснюють за кошти благодійного фонду «Сокар-Благо». Його вартість становитиме приблизно 1,5 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *