ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник пропонує перезавантажити громадянство: скласти іспит з української мови і сказати «Росія – це агресор!»

Вероніка Рой

|

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ Ігор Васюник вважає, що для громадян, які хочуть отримати українське громадянство, необхідно ввести іспит на знання державної мови та історії, а також обов’язково, щоб вони сказати, що «Росія – це агресор!». Лише тоді може зникнути питання загрози для України. Про це Ігор Васюник заявив в інтерв’ю Дмитру Гордону. 

 

Ігор Васюник наводить приклад Естонії, де обов’язково складають іспит на знання мови та історії, де є питання про окупацію Радянським Союзом території Естонії. Таку ж практику кандидат на посаду Львівської ОТГ пропонує запровадити і в Україні.

«Я не розумію, чому ми в Україні повинні захищати свою рідну мову? Чому ми не маємо її розвивати, пишатися нею. Я вважаю, що в Україні має бути так, як в Естонії. Хочеш отримати громадянство – здай екзамен на знання української мови та історії. І ти обов’язково маєш сказати «Росія – це агресор!». От тоді людина може отримати громадянство. Я вважаю, що таке перезавантаження громадянства повинне пройти в Україні. Тоді не буде стояти питання загрози» – зазначає кандидат на посаду голови Львівської ОТГ.

Ігор Васюник наголошує, що питання української мови для нього – це питання життя та смерті держави.

«Це дуже принципове питання. Коли я стану мером Львова і комусь з наших великих політиків чи у Верховній Раді, чи в Офісі президента захочеться змінити Закон про українську державну мову, то повірте мені, я як керівник міста за ніч організую громадський транспорт, він буде заправлений і стоятиме під під’їздами кожного будинку. Я сам закличу львів’ян з кожної квартири вийти, сісти в автобус та поїхати на Київ», – додає Ігор Васюник.

Зазначимо, Ігор Васюник – співавтор закону про державну українську мову і під гаслом «НАС ЄДНАЄ МОВА» український парламент ухвалив закон про державну українську мову.  Ігор Васюник – співавтор закону про збільшення частки україномовного контенту у медіа (закон про квоти на телебаченні та радіо).

Повне інтерв’ю кандидата на посаду голови Львівської ОТГ Ігоря Васюника можна переглянути на Youtube-каналі Дмитра Гордона. Ігор Васюник, зокрема, розповів про факти корупції у Львові, про те які найбільші суми хабарів пропонували у НАК “Нафтогаз” і в політиці, як відкрив кримінальне провадження проти глави Адміністрації президента, захист військових 24 “залізної” бригади та Академії сухопутних військ.

Нагадаємо, нещодавно кандидат у мери Львова Ігор Васюник вийшов із фінальним гаслом своєї передвиборчої кампанії: «ПЕРШИЙ, ХТО НЕ БУДЕ БРАТИ «ДОЛЮ!». Він йде на вибори як самовисуванець.

Ігор Васюник увійшов у ТОП-5 нардепів-реформаторів VIII скликання Верховної Ради України. За весь час своєї політичної діяльності він не був причетний до жодного корупційного скандалу.

Додамо, що Ігор Васюник балотується у мери з програмою «Львів – ПЕРШИЙ! 2030» – ґрунтовною стратегією розвитку міста до 2030 року, де напрацьована сотня проєктів для всіх районів Львова. Детальніше можна прочитати за цим посиланням.

Також Ігоря Васюника підтримав віцепрезидент з розвитку міжнародного бізнесу в компанії Caterpillar Олег Турик і заявив про готовність заходити до Львова з інвестиціями.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *