ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-19 на Львівщині: у ЛОДА кажуть, що тенеденції є тривожними, але поки контрольованими

Вероніка Рой

|

На сьогодні ситуація з коронавірусною інфекцією на Львівщині – контрольована, проте є негативні тенденції щодо нових захворілих та тих, які потребують медичної допомоги у стаціонарах, вимагає дотримання мешканцями області карантину. Про це повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає пресслужба ЛОДА.

 

Станом на ранок в стаціонарах знаходиться 1370 пацієнтів – це 53% заповненості ліжкової мережі. У реанімаційному відділенні знаходиться 180 пацієнтів, з них 38 на апаратах ШВЛ.

«Хочу наголосити вкотре, що тенденції є негативними й тривожними. В нас щоденно понад 130 людей госпіталізовують в стаціонари. Пацієнти, які поступають – це пацієнти з пневмоніями середньої тяжкості і тяжкі пневмонії. Тому вкотре звертаюсь до всіх, бути свідомими, дотримуватись карантину. Наразі ситуація контрольована, але в будь-який момент вона може різко погіршитись і ми маємо бути готові до такого розвитку», – зазначив Орест Чемерис.

Натомість, як повідомив керівник департаменту охорони здоров’я, на сьогодні в області немає черг на ПЛР-тестування.

«На жаль, упродовж останніх днів, ми відзначаємо негативні тенденції за кількістю первинних захворювань та пацієнтів, які потребують стаціонарної допомоги. Так за попередню добу в нас підтверджено 341 випадок захворювання на коронавірусну хворобу, проведено одну тисячу ПЛР-досліджень. Черг на ПЛР-тестування немає. Ми вчасно обробляємо всі проби, які поступають до нас і необхідні для проведення дослідження», – додав Орест Чемерис.

Нагадаємо, станом на вівторок, 13 жовтня, на Львівщині коронавірусну інфекцію підтвердили вже 23 129 людям. Минулої доби інфекцію виявили 341 хворого. Це найбільше нових випадків за добу, виявлених з початку карантину.

Зазначимо, ситуація з коронавірусом в Україні погіршується. Так, 9 жовтня ми повідомляли, що за останню добу діагноз «коронавірус» було підтверджено 5 804 особам –  це антирекорд кількості нових хворих за добу.

Своєю чергою міністр охорони здоров’я Максим Степанов також заявив про погіршення в Україні ситуації з коронавірусом. Він закликав дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, адже недотримання їх призведе до того, що ситуація з поширенням коронавірусу може швидко вийти з-під контролю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *