ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття частини Личаківської відклали до кінця жовтня

Ольга Денисяка

|

До кінця жовтня планують відкрити для транспорту вулицю Личаківську на ділянці від вул. Букової до межі міста. Зазначимо, у мерії обіцяли, що відкриють цю ділянку ще в серпні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Капітальний ремонт вулиці Личаківської на ділянці від вул. Букової до межі міста почали 27 травня. Виконує роботи ТзОВ «Автомагістраль-Південь». Загальна вартість ремонту становить 160,3 млн грн.

 

Як повідомила директорка ЛКП «Львівавтодор»ь Оксана Єстеферова, підрядна організація вже нанесла два шари асфальту на відрізку від м. Винники до ТзОВ «Ензим» і проводить прокладання колекторів на відрізку до вул. Букової. За сприятливих погодних умов завершити основний об’єм робіт планують до кінця цього місяця.

«Протяжність дороги, яку ремонтуємо, – 4 км 100 м. На відрізку від м. Винники до «Ензиму» прокладено два шари асфальту, встановлено бордюри та робиться основа під тротуар, і почали встановлювати опори освітлення. Також зараз тривають роботи з прокладання каналізаційного і дощового колекторів до вул. Букової. Це 647 м. Залишилося 15%, щоб прокласти основний колектор. Натомість інша бригада виконує перепідключення до будинків. А це додаткові роботи, бо ці будинки не були каналізовані», – розповіла Оксана Єстеферова.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначив, що проєктом ремонту вул. Личаківської передбачена розчистка площі від кущів та дрібнолісся, капітальний ремонт дорожнього одягу, будівництво господарсько-побутового каналізаційного колектора, реконструкцію дощового каналізаційного колектора, прокладання електролінії зовнішнього освітлення, пониження всіх існуючих кабельних ліній на 1 м від поверхні, заміна ділянок газопроводу, ремонт кабелів зв’язку.

«Перевлаштування існуючих тротуарів у межах забудови та влаштування нових тротуарів за межами забудови, влаштування велосипедних смуг. Влаштування нових зупинок громадського транспорту та доведення до нормативних параметрів існуючих. Для безперешкодного і зручного пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями проектом передбачено пониження бортового каменю, позначення наближення до пішохідного переходу та посадкових майданчиків плиткою з тактильним покриттям», – пояснив Андрій Білий.

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *