ОСТАННІ НОВИНИ

«Є позитивна динаміка». У «Охматдиті» розповіли про стан хворої на COVID-19 трирічної дівчинки

Соломія Головіна

|

Стан трирічної дівчинки, яка госпіталізована з коронавірусом у Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «ОХМАТДИТ», вже покращився. Про це 2 жовтня  під час брифінгу повідомила директор медзакладу Олександра Бурда, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Це найвища дитина у нас, яка має «ковідну» пневмонію. Вона перебувала на штучній вентиляції легень, згодом – на високочастотній осциляції. Для того, щоб забезпечити адекватний газообмін, вона була під’єднана до екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО)», – розповіла Олександра Бурда.

Медик подякувала усім, хто допомагав у лікуванні дитини і повідомила, що її стан покращився.

«Сьогодні вже другий день, як ми відключили дівчинку від ЕКМО. Є позитивна динаміка. Дитина добре тримає сатурацію, має нормальні гази крові, відновився діурез. Лікарі працюють над тим, щоб стабілізувати систему гемостазу. Надіємося, що дитина має шанси на одужання», – зазначила очільниця «ОХМАТДИТу».

Раніше Львівський портал повідомляв, що хвора на COVID-19 трирічна дитина перебувала на апараті ШВЛ і потребувала переливання крові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *