ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков просить ще майже 2 млрд гривень з COVID-фонду на доплати поліцейським

Вероніка Рой

|

На початку вересня голова МВС Арсен Аваков звернувся з офіційним листом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 мільярдів гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину.  Про це повідомляє експертна організація StateWatch з посиланням на лист МВС, передає УП.

 

У зверненні МВС зазначається, що постановою КМУ № 485 від 10 червня 2020 року на доплати поліції було виділено 2,249 мільярда гривень. Станом на кінець серпня витрачено 99,4 % виділених коштів, а саме 2,237 млрд грн.

У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян з 1 серпня до 31 листопада 2020 року необхідно ще 1,979 мільярдів гривень.

Зокрема ці кошти можуть отримати 54 352 поліцейських, оклад яких у середньому складає 15,34 тис грн на особу, а доплати відповідно становитимуть 7,67 тис грн.

«Ключова проблема Фонду боротьби з COVID полягає у відсутності офіційних пріоритетів витрат з цього Фонду. З однієї сторони МОЗ не забезпечило населення масовим тестування під час пандемії, а з іншої МВС уже вдруге претендує на доплати поліцейським», – прокоментував специфіку витрат на боротьбу з коронавірусом голова StateWatch Гліб Канєвський.

Нагадаємо, у травні Арсен Аваков вже звертався до прем’єр-мінісра з проханням виділити 2,5 млрд грн з «антикоронавірусного фонду» на доплати в МВС.

Зауважимо, нещодавно голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що гроші із Фонду з боротьби з коронавірусом пішли на будівництво доріг та амбулаторій, на соціальні виплати населенню, доплати медикам і правоохоронцям. Проте апарати для штучної вентиляції легень на кошти фонду не закуповували.

Натомість у Міністерстві фінансів заявили, що на заходи з протидії коронавірусній інфекцій з державного бюджету витратили понад 25 млрд грн.

Нагадаємо, 22 вересня депутати незадовільно оцінили роботу Кабміну у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Основною причиною є недофінансування обласних лікарень, котрі є на передовій з COVID-19. Депутатів облради та голову ЛОР обурило те, що Кабмін не виділив коштів Львівщини з «ковідного» фонду на боротьбу з пандемією в області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *