ОСТАННІ НОВИНИ

У додатку «Дія» з'явиться новий документ

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів 23 вересня схвалив постанову, згідно з якою впроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей. Документи з’являтимуться у батьків, вік дітей яких не перевищує 14 років. Про це Львівському порталу повідомили на Урядовому порталі.

 

За словами віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку Дія в обох батьків.

Разом зі свідоцтвом також відображатиметься й актуальна прописка дитини. Відтепер електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Ухвалена постанова визначила порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначили можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри скоро запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку «Дії».

Нагадаємо, у межах урядової ініціативи «Держава в смартфоні» цьогоріч 6 лютого в Україні офіційно запустили мобільний додаток «Дія». Це – онлайн-сервіс державних послуг, який має полегшити життя українців і трансформувати Україну в цифрову державу. Детальніше про те, як нинішня влада планує діджиталізовувати Україну, читайте у матеріалі Львівського порталу: «Держава в смартфоні». Які держпослуги українцям надаватимуть онлайн».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *