ОСТАННІ НОВИНИ

Навального виписали з берлінської клініки «Шаріте»

Ольга Денисяка

|

Російського опозиціонера Олексія Навального, який відновлюється у Німеччині після отруєння «Новічком», виписали з лікарні. Про це пише УП з посиланням на повідомлення німецької клініки Charité, у якій лікувався російський політик

 

«Олексій Навальний, який з 22 серпня 2020 роки лікувався в Charité, був виписаний зі стаціонару. Стан здоров’я пацієнта поліпшився настільки, що невідкладне лікування можна було припинити», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Навальний лікувався у «Шаріте» 32 доби, з них 24 у реанімації. Зараз його лікарі вважають можливим повне одужання, судячи з попереднього курсу і поточного стану пацієнта.

Також в Charité додали, що про будь-які віддалені наслідки отруєння можна буде судити пізніше. Публічне повідомлення про стан здоров’я Навального погоджено з ним і його дружиною.

Як повідомляв Львівський портал, опозиціонеру стало погано вранці 20 серпня, коли він летів із Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, політика госпіталізували. Він впав у кому. Доклавши зусиль, німецьким лікарям вдалося забрати Навального і вивезти його на лікування до клініки «Шаріте». 7 вересня в Навального покращився стан здоров’я. Його вивели з медичної коми, в якій він був 18 днів. 

Німецькі експерти 2 вересня виявили в організмі російського опозиціонера Навального отруту з групи «Новічок». 14 вересня це підтвердили лабораторії у Франції та Швеції. Саме речовиною з цієї групи російське ГРУ намагалося вбити колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у Великій Британії. 

Росія всіляко заперечує причетність до отруєння Навального (хоча на Заході неофіційно обговорюється саме така версія). А ще Москва обурюється тим, що Берлін відмовляється передати їй результати свого розслідування отруєння Навального, хоча про це вона просить ще з кінця серпня. 

Хто такий Навальний? 

Олексій Навальний – опозиційний російський політик, який також веде однойменний блог про корупцію в російській владі. Він брав участь у виборах мера Москви 2013 року. Тоді переміг Сергій Собянін від провладної партії «Єдина Росія», Навальний посів друге місце з 27% голосів. 

У 2014 році Навального та його брата Олега судили у так званій справі «Ів Роше» про начебто розкрадання та легалізацію грошей французької фірми «Ів Роше Схід». Тоді Олексія засудили до 3,6 року умовно, а його брата на такий же термін ув’язнили. Через цю судимість Олексія Навального не зареєстрували на президентські вибори в Росії у 2018 році. 

У липні 2019 року Навальний уже повідомляв про спробу його отруїти, коли він укотре перебував у СІЗО. 

Під час Революції Гідності в Україні Навальний підтримав протестувальників. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *