ОСТАННІ НОВИНИ

Мовний омбудсмен вимагає зберегти комплексне ЗНО з української мови та літератури

Соломія Головіна

|

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на своїй сторінці у Facebook виступив за збереження ЗНО з української мови та літератури для всіх випускників шкіл.

 

«Це одна з найбільших загроз як щодо освітньої реформи, так і загалом державної гуманітарної політики, тому такі експерименти нам не потрібні», – наголосив мовний омбудсмен.

Із цього приводу підготовлено відкрите звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, яке вже підтримали ВНЗ, академіки, професори, науковці, шевченківські лауреати, поети, письменники та українські музиканти. Зокрема: Львівський національний університет імені Івана Франка, Київський університет імені Бориса Грінченка, Луцький національний технічний університет, Національний університет «Острозька академія», Іван Леньо (гурт «KOZAK SYSTEM»), Сергій Фоменко (гурт «Мандри»), Сергій Танчинець (гурт «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ»).

«Вимагаємо зберегти комплексне ЗНО з української мови та літератури для всіх, натомість пропонуємо розробити тестові завдання кількох рівнів складності з української літератури для вступників в залежності від того, на які спеціальності вони вступатимуть: «гуманітарні» чи «технічні». Щиро вболіваємо, щоб якість викладання української мови та літератури, як і власне тестових завдань, була достатньою», – наголосив Тарас Кремінь.

Як повідомляв Львівський портал раніше, із 2021 року ЗНО з української літератури можна буде здавати за бажанням.

Нагадаємо, 8 липня Кабінет Міністрів України призначив Тараса Креміня на посаду мовного омбудсмена.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *