ОСТАННІ НОВИНИ

«Створення світу». Львівська опера презентувала прем'єру балету

Соломія Головіна

|

У Львівській національній опері відбулася перша прем’єра у новому театральному сезоні: 20 вересня глядачам спрезентували поновлений балет «Створення світу» А. Петрова. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Оперного театру.

 

Балет про створення Землі та перших людей – Адама і Єви, у декораціях художника Євгена Лисика постає як велична картина зародження, випробовування людства та роздумів про подальшу долю світу.

Прем’єра присвячена до 90-ліття з дня народження художника-сценографа Євгена Лисика (1930-1991). Саме з його оригінальними декораціями, що належать до Золотого фонду театру, відбулося поновлення балету. Вони щонайкраще підкреслюють актуальність цієї вистави і в наш час, торкаючись питань про долю людства у всепоглинаючому протистоянні зі злом.

Балет «Створення світу» артистам довелося готувати у непростих умовах карантинних обмежень. Тому балет виконувався під фонограму, яку оркестр театру записав заздалегідь. Також балет виконувався без антракту, що стало викликом для виконавців «Створення світу», адже твір вирізняється складністю для танцівників головних партій, які майже увесь час перебувають на сцені.

Балет «Створення світу» став першою прем’єрою Львівської національної опери у 121-му театральному сезоні, а також першою прем’єрою серед інших музичних театрів України, які лише розпочали новий сезон.

Додамо, що 27 вересня о 18:00 год. Відбудеться другий прем’єрний показ балету «Створення світу» А. Петрова. Квитки можна придбати тут.

 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Руслан Литвин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *