ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт вимагатиме заблокувати мобільний додаток «ВКонтакте» для українців

Вероніка Рой

|

Міністерство інформаційної політики та культури звернеться до Apple та Google з вимогою вилучити додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів. Про це ідеться у повідомленні Мінкульту на сторінці у Facebook.

 

«Нещодавно в медіа з’явилися повідомлення, що оновлена проксі мобільного додатку «ВКонтакте» дозволяє обійти блокування цієї соцмережі на території України. Враховуючи ризики для національної безпеки України та для захисту інформаційного простору, МКІП відразу взяло в роботу цю інформацію і спільно з РНБО, СБУ та іншими правоохоронними органами невідкладно вживають відповідних заходів для блокування роботи цієї соціальної мережі на території нашої держави», – йдеться у повідомленні.

У Мінкульті звертають увагу, що традиційні піки активності російських спецслужб припадають на важливі події в суспільно-політичному житті України.

«Зараз – це місцеві вибори, які цілком ймовірно можуть стати об’єктом інформаційного впливу за допомогою таких ресурсів, як «ВКонтакте». Усім нам варто пам’ятати, що інформаційне протистояння триває – в той час, коли «ВКонтакте» працює над своєю «присутністю» в Україні, відповідні українські структури постійно працюють, щоб запобігти цьому», – зазначають у відомстві.

Також міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (Apple, Google та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

У Мінкульті нагадують, що з 2014 року спецслужби РФ активно використовують «ВКонтакте» для поширення дезінформації та маніпулювання громадською думкою, а також для збору персональних даних та особистої інформації українців.

Як повідомлялося, російська соціальна мережа «ВКонтакте» на своїй офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому ВК тепер можна користуватися «без обмежень».

Зазначимо, у травні цього року президент України Володимир Зеленський продовжив на три роки заборону на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Як відомо, російські соцмережі заблоковані в Україні з травня 2017 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *