ОСТАННІ НОВИНИ

57% українців вважають, що кризу в Україні спричинить не коронавірус, а некомпетентна влада

Наталя Дуляба

|

Більше ніж половина українців переконані, що економічну кризу в країні спричинить не COVID-19, а дії некомпетентної влади. Про це свідчать дані опитування, яке проводила соціологічна група «Рейтинг» 3-6 вересня.

 

Протягом трьох місяців соціологи з’ясовували думку українців щодо того, що саме восени може спричинити економічну кризу в державі.

Серед варіантів відповідей були коронавірус, війна на Донбасі та некомпетентність влади. Вибрати респонденти могли лише один варіант.

У червні, липні та вересні думка громадськості суттєво не змінювалась. Так, більше половини українців вважають, що економічну кризу в Україні спровокують дії некомпетентної влади, а не коронавірус чи війна на Донбасі. Спочатку такої думки дотримувались 53% опитаних, а потім ця цифра зросла до 57%.

Твердження, що саме COVID-19 принесе Україні економічну кризу, у червні підтримували 32% громадян, згодом цей показник знизився до 26%. При цьому коронавірус як причина економічної кризи в державі жодного разу не перевищив некомпетентну владу.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Водночас 61% опитаних українців зауважують, що не так бояться захворіти на коронавірус, як економічних наслідків для своєї родини. Натомість підхопити COVID-19 бояться 29% громадян.

Соцопитування група «Рейтинг» проводила 3-6 вересня по всій території України, крім тимчасово окупованих територій. Участь у ньому взяли 2000 респондентів віком від 18 років. Похибка становить не більше 2,2%.

Як писав Львівський портал, згідно з останніми соцопитуваннями президент Володимир Зеленський продовжує втрачати довіру українців. Зараз гаранту довіряє 41% громадян, не довіряють – 53%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *