ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині понад 30 тисяч офіційно безробітних

Вероніка Рой

|

Станом на 1 вересня 2020 року в області налічувалося 30,2 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних, що в 2,5 рази більше, аніж торік. Про це інформує Львівський обласний центр зайнятості.

 

Із числа безробітних 58,4% складали жінки, 36,1% – молодь віком до 35 років, 30 % – жителі сільської місцевості. На кожне вільне робоче місце претендувало 6 осіб.

На початку вересня в області налічувалося 4698 вільних робочих місць і вакантних посад, у тому числі:

  • 2860 – для робітників,
  • 1530 – для службовців,
  • 308 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільше в області бракує кваліфікованих робітників з інструментом (30% вакансій), професіоналів та працівників сфери торгівлі та послуг ( по 16% відповідно), а найменший попит спостерігається на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (0,4%), а також технічних службовців (2,6%). Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7,4 тис. грн.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятоcті Василя Барилюка, зростання обсягів реєстрації безробітних зафіксовано в усіх містах і районах області, зокрема на Дрогобиччині, у Моршині, Трускавці та Бориславі число безробітних збільшилося у 4 рази, у Стебнику, Львові, Новому Роздолі, Новояворівську, Червонограді, Стрийському, Городоцькому та Кам’янка-Бузькому районах – втричі

З січня по серпень цього року області шукали роботу та отримували відповідні послуги з метою працевлаштування 51,1 тис. безробітних, що на 58,8% більше, ніж було в аналогічному періоді минулого року.

За словами Василя Барилюка, незважаючи на карантинні обмеження, активними програмами сприяння зайнятості у січні-серпні поточного року охоплено 14,3 тис. безробітних, тобто кожного третього клієнта. Із них 9,8 тис. осіб забезпечено місцем праці, 0,9 тис. залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 3,6 тис. проходили професійне навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *