ОСТАННІ НОВИНИ

«Я йшла до цього ще з часів Майдану»: історія Анастасії Малайдах, яка навчається на танкістку

Ольга Денисяка

|

Слухач Курсів лідерства Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Анастасія Малайдах – єдина жінка серед близько півтори сотні хлопців розповіла, як вирішила стати офіцером-танкістом. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Анастасія Малайдах розповідає, що стати військовою – це її свідомий вибір і йшла вона до цього ще з часів Майдану.

«Багато моїх друзів були активними учасниками Революції Гідності, а потім пішли воювати із загарбниками. Я не могла цього зробити разом із ними, бо в 2013 році народила першого сина, а в 2016-му – другого. Те, що я могла на той час робити, – це надавати посильну допомогу фронту. Але це було мінімальним і не відповідало моїм внутрішнім потребам», – пояснює Анастасія.

У жінки дві вищі освіти: економічна і юридична. Тривалий час вона працювала керівником низки підприємств у юридичній сфері та IT-сектору.

«Коли діти підросли, пішли до садочку та школи, я підписала контракт зі Збройними Силами України. Це сталося в березні цього року. Розпочала службу в 24-й окремій механізованій бригаді на посаді номера обслуги розрахунку протитанкового взводу і майже одразу рушила в район проведення операції Об’єднаних сил. Безпосередньо брала участь у бойових діях на першій лінії», – говорить Анастасія.

Розрахунок СПГ-9, в якому виконувала обов’язки жінка-військовослужбовець, прикривав підрозділ від можливого прориву позицій броньованою технікою противника. А коли дізналася, що за рік можна отримати офіцерські погони й здобути нову спеціальність, то вирішила вступати до Національної академії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *