ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні не вистачає майже 25 тисяч медиків, – Степанов

Соломія Головіна

|

У системі охорони здоров’я не вистачає майже 25 тисяч медпрацівників. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді 4 вересня сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Укрінформ.

 

«Зараз у закладах охорони здоров’я залишається недоукомплектованими 24,7 тис лікарських посад. При цьому дефіцит у сільських медзакладах складає близько 8 тисяч осіб. Людей немає кому лікувати. І неважливо скільки нових апаратів ШВЛ ми дозакупимо, якщо нам не вистачає тих, хто буде з ними працювати, лікувати, реанімувати, призначати лікарські засоби», – сказав Степанов.

Міністр зауважив, що така ситуація склалася не через COVID-19, а є наслідком того, що на медичну галузь, в тому числі і на медичну освіту, не звертали уваги всі 29 років Незалежності.

Як повідомляв Львівський портал, раніше Максим Степанов заявляв, що заробітна плата лікарів повинна складати як мінімум 25 тисяч гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *