ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ передали нижню частину Митрополичих садів

Ольга Денисяка

|

Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ передали територію нижніх Митрополичих садів площею понад 2 гектари. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 4 вересня, під час сесії Львівської міськради проголосували 43 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Сесія Львівської міськради затвердила Курії Львівської Архиєпархії проєкт землеустрою щодо відведення і надання земельної ділянки на площі Святого Юра, 5. Йдеться про ділянку площею 2,1382 га, що знаходиться відразу біля церкви Святого Юра.

Ця територія перебуває під охороною ЮНЕСКО. На земельній ділянці встановлене обмеження на капітальне будівництво та огородження.

 

УГКЦ отримує загадану земельну ділянку для обслуговування нижніх Митрополичих садів та прилеглої території комплексу собору Святого Юра і влаштування парково-рекреаційної зони загального користування.

Зазначимо, колись Митрополичі сади були поділені на дві частини. Одну з них УГКЦ відновила і відкрила для гостей у 2015 році, інша частина, так звані нижні сади, знаходиться у занедбаному стані і до сьогодні була в постійному землекористуванні Львівської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Церква довгий час намагалась її повернути собі, аби зберегти автентичність цілого саду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *