ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 80% українців стверджують, що не мають знайомих з COVID-19, – опитування

Вероніка Рой

|

83,2% українців стверджують, що жоден з їхніх рідних, друзів та знайомих не хворів на коронавірусну інфекцію. Такими є результати соціологічного опитування, яке проводили в липні 2020 року Центр «Социс» та Центр Разумкова, передає УП. Життя.

 

При цьому 13,7% опитаних сказали, що мають друзів та родичів, які перехворіли на COVID-19.

Також 30,3% українців вкрай занепокоєні ситуацією з пандемією COVID-19 і 35,9% українців стверджують, що їх скоріше хвилює ця тема, ніж ні.

38,9% опитаних вважають коронавірусну інфекцію небезпечною хворобою, але такою, з якою медицина невдовзі впорається.38,5% думають, що небезпека захворювання дещо перебільшена. 18,3% вважають, що COVID-19 може мати катастрофічні наслідки для людства.

На питання, чи підвищились ризики захворіти на коронавірусну інфекцію за останній місяць, респонденти відповіли так:

  • 9% вважають, що не змінився;
  • 21,1% вважають, що збільшився;
  • 9% вважають, що зменшився;
  • 1% людей відмовились або не змогли відповісти на питання.

Зусилля, які українська влада докладає для боротьби з коронавірусом, опитані оцінили наступним чином:

  • 46,1% вважають, що влада щось робить, але цього недостатньо;
  • 21,2% вважають, що влада нічого не робить для подолання епідемії;
  • 21,0% думають, що влада робить все, що можливо.

Для дослідження опитали 4000 людей віком старше 18 років. Опитування проводилось у вигляді інтерв’ю face-to-face, тобто під час особистої зустрічі. Результати репрезентують доросле населення України старше 18 років без врахування непідконтрольних територій АР Крим, частини Донецької та Луганської областей, за такими показниками як вік, стать, тип поселення (місто/село), та поділ країни на області. 

Зазначимо, в Україні стрімко збільшується кількість хворих на коронавірус. За минулу добу в країні зафіксували черговий антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19 – 1 592. Загалом в Україні інфекцію підхопили 86 140 людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *