ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові більше двох сотень хворих на COVID-19 медиків отримали по 20 тисяч

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова погодив надання матеріальної допомоги ще 58 медикам, які заразились коронавірусом. Загалом по 20 000 грн отримали вже 226 медпрацівників. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 31 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, допомогу розміром 20 000 грн отримають ще 58 медпрацівників, які під час роботи підхопили коронавірус. Загалом на це із бюджету Львова витратять більше 1,2 млн грн.

Зазначимо, що фінансово підтримувати хворих на COVID-19 медиків Львів вирішив у квітні. При цьому таку допомогу отримують медпрацівники, які зареєстровані не лише у Львові, а й на території області.

Як розповіла очільниця міського штабу боротьби з коронавірусом Галина Слічна, по 20 000 грн матеріальної допомоги отримали вже 226 хворих на COVID-19 медиків. Водночас допомогу від держави не отримав ще жоден львівський медик, який заразився на роботі.

«Матеріальна допомога медикам, які захворіли на COVID-19, передбачена також  із держбюджету. Але там є складна процедура, потрібно довести, що людина захворіла саме під час виконання своїх професійних обов’язків. Щодо наших львівських медиків ще досі тривають розслідування», – відзначила Галина Слічна.

Додамо, що у Львівській міськраді хочуть виплачувати хворим на коронавірус медикам не по 20 000 грн, а по 100 000 грн.

Станом на кінець липня COVID-19 на Львівщині підхопили 1185 медиків, 733 із них вже одужали. Найбільше хворіють медики львівської лікарні швидкої допомоги, обласної клінічної лікарні та «швидких».

Як писав Львівський портал, на коронавірус у Львові хворіють не лише працівники лікарень, а й поліклінік. Так, у середині червня спалах COVID-19 виник у поліклініці №4 на Сихові. Тут захворіли 27 лікарів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *