ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейського впіймали у Дрогобичі на хабарі у 8 тисяч доларів

Соломія Головіна

|

У Дрогобичі «на гарячому» під час отримання хабара викрили 39-річного заступника начальника слідчого відділу одного із територіальних підрозділів Нацполіції Львівщини. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

 

За версією слідства, скористався службовими повноваженнями, щоб «підзаробити». Зокрема, мова йде про 8 000 доларів США хабара за перекваліфікацію злочину.

Правоохоронця викрили «на гарячому», коли той отримав від брата підозрюваного обумовлену суму. Затримали підполковника поліції у автомобілі на вулиці Самбірській у Дрогобичі.

Встановлено, що неправомірна вигода призначалась за те, що службовець перекваліфікує ч.2 ст.121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) на необережний злочин, а відтак, підозрюваний отримає значно менший строк покарання.

Однак, протиправні дії 39-річного полісмена викрили та припинили прокурори, спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за матеріалами фахівців УСБУ Львівщини.

Наразі поліцейському готують підозру із правовою кваліфікацією ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ, клопотання про обрання запобіжного заходу та про відсторонення від посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *