ОСТАННІ НОВИНИ

У Болгарію знову можна їхати без тестування на коронавірус

Андрій Котенський

|

Болгарія спростила умови в’їзду українцям. Із 31 липня по 31 серпня їм не потрібно пред’являти підтвердження тестування на коронавірус. А по прибутті — не потрібно проходити 14-денний карантин. Про це йдеться в розпорядженні Міністерства охорони здоров’я Болгарії, передає Громадське.

 

Як відомо, із середини липня Болгарія відкрила свої кордони для українських туристів. Спершу вона не вимагала проходження 14-денного карантину і тестування на COVID-19. Утім із 28 липня (тобто два дні тому) Болгарія зробила жорсткішими правила в’їзду і почала вимагати підтвердження обов’язкового тестування на коронавірус.

Окрім Болгарії, наразі українці можуть полетіти до:

  • Туреччини і Єгипту (без обмежень);
  • Чорногорії та Албанії (14-денна самоізоляції по прибутті в Україну);
  • Хорватії (за умови обов’язкового тестування на коронавірус не пізніше ніж за 48 годин до в’їзду).

Перед плануванням поїздки МЗС України закликає українців уважно ознайомлюватися з умовами в’їзду до країн призначення — для цього на сайті міністерства є спеціальна інтерактивна мапа.

Болгарія є членом Євросоюзу. В’їзд до країн ЄС загалом залишається закритим для громадян України, а купівля квитка на рейс не дає дозволу на перетин кордону. Право на в’їзд до країн-членів ЄС мають лише окремі категорії людей:

ті, хто подорожує з метою навчання;

громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом;

моряки, що прямують на корабель;

медики й дослідники;

сезонні працівники та студенти;

висококваліфіковані працівники третіх країн, якщо їхня зайнятість необхідна з економічного погляду і робота не може бути відкладена або виконана за кордоном.

Як і раніше, дозвіл на в’їзд зберігається для членів родин громадян ЄС, тих, хто має посвідку на проживання у ЄС або аналогічний документ, а також дипломатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *