ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ пояснили, чому під час пандемії не можуть працювати літні табори

Вероніка Рой

|

Робота літніх дитячих таборів в Україні під час пандемії коронавірусу може збільшувати ризик інфікування. Про це інформує Центр громадського здоров’я МОЗ України.

 

Зокрема, як стверджують фахівці, під час пандемії COVID-19, початок оздоровчої кампанії дітей до моменту скасування карантинних заходів заперечує саме поняття «оздоровча кампанія» та збільшує ризик інфікування.

«Навіть за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів у приміщеннях та на території закладів оздоровлення, відвідати такі літні табори зможуть не всі діти, які цього потребують. Оздоровитися й відпочити слід дітям з усієї України. Це означає переміщення дітей з різних областей з різним рівнем захворюваності. Враховуючи епідемічну ситуацію у кожному окремому регіоні, слід уважно задуматися над тим, що літні табори відвідуватимуть діти із регіонів з високими показниками захворюваності», – йдеться у повідомленні.

Також у ЦГЗ додають, що, зважаючи на поточну епідемічну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в Україні, відкриття дитячих оздоровчих закладів зараз буде передчасним через значний ризик розповсюдження хвороби.

Як повідомляв Львівський портал, 22 липня в Україні продовжили дію адаптивного карантину до 31 серпня. Детальніше про те, які зміни він передбачає, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *