ОСТАННІ НОВИНИ

У Миколаєві виявили підпільні посіви коноплі

Наталя Дуляба

|

На території приватного будинку у Миколаєві правоохоронці виявили незаконні посіви коноплі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Підпільну плантацію коноплі правоохоронці виявили у вівторок, 14 липня, на території приватного будинку у Миколаєві. На ділянці росли більше 80 кущів коноплі та снодійний мак.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, всі наркотичні рослини вилучено, їх скерували на експертне дослідження.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Зазначимо, з 20 травня на Львівщині триває комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», метою яких є виявлення та знищення незаконних посівів наркотичних рослин снотворного маку та конопель, а також перекриття каналів їхнього надходження у незаконний обіг.

«Правоохоронці попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин, зокрема конопель та снодійного маку, на присадибних ділянках, дачах та в інших місцях», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, із кінця травня на Львівщині під час рейдів правоохоронці виявили 38 незаконних посівів снотворного маку і конопель.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *