ОСТАННІ НОВИНИ

Операція «Мак» на Львівщині: виявлено 38 наркопосівів

Соломія Головіна

|

На Львівщині під час оперативно-профілактичних заходів «Мак», які стартували наприкінці травня, виявили 38 незаконних посівів нарковмісних рослин. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Зокрема зазначається, що серед них – 27 снотворного маку та 11 конопель.  Правоохоронці вилучили більше 6,5 тисяч незаконно висіяних нарковмісних рослин. Окрім того, під час проведення операції виявлено та вилучено близько 2 кілограмів наркотичного засобу «канабіс».

Так, згідно чинного законодавства, за посів або вирощування снотворного маку чи конопель у Кримінальному Кодексі України передбачено покарання відповідно до ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) – штраф від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, відповідно до ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) – позбавлення волі на строк від трьох до семи років, а  також до ст.106-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення – накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Поліцейські попереджають громадян про недопущення нелегальних посівів наркотичних рослин на присадибних ділянках, дачах  та в інших місцях.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *