ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛОР влаштовують позачергову сесію у Києві через мовний законопроєкт «Слуги народу»

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради у п’ятницю, 17 липня, зберуться на позачергову сесію під стінами Верховної Ради у Києві через розгляд «мовного» законопроєкту № 2362  нардепа «Слуги народу» Максима Бужанського. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

 

Як зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати обласної ради зберуться біля парламенту на захист української  мови.

«Чому ми в цей день маємо бути Верховною Радою України? Бо саме на цей день, на вимогу партії «Слуг народу» у парламенті розглядатиметься антиукраїнський законопроєкт № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо навчання державною мовою в закладах освіти».Цей законопроєкт має на меті скасувати обов’язкове вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою, що обернеться тотальною русифікація української освіти. Мова має значення! Закликаю колег з місцевих рад Львівщини ініціювати проведення своїх позачергових сесій щодо висловлення позиції з цього питання», – зазначив Олександр Ганущин.

Як повідомляв Львівський портал, народний депутат України, історик та публіцист Володимир В’ятрович назвав законопроєкт № 2362 тотальною русифікацією української освіти і детально пояснив, що насправді за ним стоїть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *