ОСТАННІ НОВИНИ

У Славській ОТГ встановлюють безпечні зупинки для громадського транспорту

Юлія Шпак

|

На території Славської об’єднаної територіальної громади триває реалізація проєкту «Безпечна зупинка – безпечна громада». Торік у його межах уже було облаштовано 2 нові зупинки для громадського транспорту. У 2020 році проведено тендер на встановлення наступного пулу з 5 зупинок. Загалом же планується облаштувати такі безпечні «острівці» для пасажирів у всіх населених пунктах громади.

 

«За останні роки в нашій області зафіксовано кілька випадків ДТП з наїздом на людей на місці стихійних зупинок. Щоб уберегти мешканців громади від таких ризиків, ми й вирішили зробити місця очікування на транспорт більш безпечними і комфортними, –  каже перший заступник Славського селищного голови Олег Даниляк. – Щодня сотні людей подорожують громадським транспортом у межах ОТГ. А в піковий сезон до них приєднуються ще й тисячі туристів. Для нас небайдуже їхнє життя і здоров’я».

Від проїжджої частини нові зупинки відокремлені високим бордюром. У вечірню пору тут вмикається освітлення, щоб водій з дальшої відстані міг побачити об’єкт. Накриття забезпечує пасажирам захист від негоди. При цьому зупинки виконано у стилістиці традиційної бойківської архітектури, тож принагідно вони вносять і свіжу естетичну нотку у місцеву інфраструктуру.

У 2019 році Славська ОТГ інвестувала у проєкт «Безпечна зупинка – безпечна громада» 188 тисяч гривень. Цьогоріч уже виділено понад 600 тисяч гривень на закупівлю ще 5 нових великих зупинок.  Тендер на їх виготовлення виграв підприємець зі Славського Олександр Давидюк. Таким чином, облаштовуючи дорожню інфраструктуру, ОТГ водночас підтримує й місцевий бізнес. Окрім того, уже підготовлено проєкт встановлення додатково ще 5 менших зупинок загальною вартістю 431 тисяча  гривень.

До складу Славської ОТГ входить селище міського типу Славське та ще 7 сіл Сколівського району Львівської області. У рейтингу ОТГ Львівщини, оприлюдненому у червні 2020 року Славська громада впевнено посідає перше місце. У неї показник доходів на одного мешканця становить маже 7000 гривень, тоді як у середньому по області лише 1500 гривень. Найбільшими платниками податків до місцевого бюджету Славської ОТГ є група компаній з холдингу ОККО Group, зареєстрованих на території селища. Тільки за 2019 рік вони перерахували громаді понад 100 мільйонів гривень податків і зборів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *