ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ нагадали, кому тестування на COVID-19 роблять безкоштовно

Ольга Денисяка

|

Міністерство охорони здоров’я робить безкоштовні ПЛР-тести на COVID-19 для людей, які мають ознаки захворювання, є контактними особами чи потребують госпіталізації, а також для медиків та правоохоронців. Про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

«Безкоштовно тестуються всі люди, у яких є ознаки коронавірусної хвороби. Вони всі тестуються безкоштовно. Наступне – тестуються безкоштовно люди, які перебували у контакті з хворою особою – людиною, у якої підтвердили вже діагноз COVID-19», – сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що всі близькі і всі, хто знаходився у контакті із хворими, теж тестуються безкоштовно.

«Також люди, які потребують планової госпіталізації, теж тестуються безкоштовно. Медичні працівники, які працюють з хворими на COVID-19 – тестуються раз на 14 днів. Також працівники Національної поліції, Національної гвардії, у визначеному переліку, які контактують з великою кількістю людей. Вони тестуються раз на 30 днів», – додав міністр.

Як повідомляв Львівський портал, станом на ранок середи, 8 липня, в Україні лабораторно підтвердили 50 414 випадків COVID-19. За останню добу в країні виявили ще 807 хворих на коронавірус.

Додамо, що у Львові діє діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *