ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч Академія сухопутних військ випустить близько 450 офіцерів запасу

Ольга Денисяка

|

Станом на 7 липня вже майже сто студентів, що навчалися за військово-обліковою спеціальністю «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів», завершили навчання. До кінця тижня відбудеться випуск ще близько 350 фахівців, які здобули фах командирів взводів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Як розповів начальник табірного збору з громадянами України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, полковник Олександр Дробан, у зв’язку із заходами щодо непоширення COVID-19 було вирішено проводити випускні екзамени з військової підготовки, практичне виконання вогневих завдань, урочистий ритуал складання Військової присяги та випуск без п’яти хвилин молодших лейтенантів в один день по групах за військово-обліковими спеціальностями, на яких навчалися студенти львівських вишів.

«Сьогодні після складання випускних екзаменів ми прощаємося з молоддю, яка в майбутньому може гідно поповнити механізовані частини Збройних Сил України. А до кінця тижня – й з іншими вищезгаданими фахівцями, яким після відповідного наказу буде присвоєно звання «молодший лейтенант» і які після закінчення своїх ВНЗ можуть подумати про кар’єру офіцера», – зауважив полковник Олександр Дробан.

За словами голови підкомісії «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» підполковника Ігоря Заболотнюка, студенти під час випускного екзамену демонструють хороші теоретичні знання, що стануть хорошою базою для практичного виконання обов’язків у військових колективах.

«Непогано вправляються студенти й у володінні стрілецькою зброєю. Під час виконання вправи з контрольних стрільб з автомата Калашнікова «З місця по цілях, що з’являються» на відстані від 150 до 250 метрів переважна більшість з них отримує оцінку «добре», – зазначив керівник стрільби на ділянці, працівник ЗС України підполковник запасу Роман Дмитренко.

Як розповів студент 4-го курсу Національного університету «Львівська політехніка» Станіслав Макойда, такий результат цілком прогнозований. Адже перший рік вони вивчали всю стрілецьку зброю, що є на озброєнні механізованих бригад, і наприкінці року мали польовий вихід, на якому добре попрактикувалися у стрільбі з автомата Калашнікова та пістолета Макарова. Крім того, вивчали БМП-2 і БТР-80.

Як вже було зазначено, після випускних екзаменів на полігоні відбувся і ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові. Цього разу на ньому не було ні батьків, ні родичів молодих людей, а лише керівництво табірного збору й побратими, з якими вони протягом двох років здобували військовий фах. І це ще одна протидія поширенню коронавірусної інфекції.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *