ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонті цеху «Львівської залізниці» львів’янин заробив майже пів мільйона

Наталя Дуляба

|

У Львові судитимуть 40-річного директора підрядного підприємства, якого обвинувачують у розтраті майже пів мільйона гривень «Львівської залізниці». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Правоохоронці з’ясували, що у 2019 році «Львівська залізниця» уклала з підприємством-підрядником договір про виконання капітального ремонту даху одного з цехів. Також підрядник мав надати матеріали, необхідні для таких робіт.

Втім встановлено, що керівник підприємства-підрядника вніс в акт приймання виконаних робіт завідомо неправдиві дані щодо об’єму проведених робіт та кількості матеріалів, використаних для ремонту.

Вартість зазначених будівельних робіт, які фактично не проводились та матеріалів, які не були використані, становить більше 466 000 гривень. Відтак «Львівська залізниця» зазнала збитків на цю суму.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та за ч.2 ст.366 (службове підроблення) ККУ.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику, – позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нещодавно суд помістив підозрюваного під варту на 60 діб, але дав йому можливість внести 420 000 грн застави.

Нагадаємо, нещодавно «Львівська залізниця» потрапила у скандал: підприємство купувало вживані запчастини у Росії. Детальніше – за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *