Львівська залізниця закуповувала вживані запчастини з Росії

Ольга Денисяка

|

На Львівщині Служба безпеки України викрила мільйонні розкрадання державних коштів під час закупівель запчастин для рухомого складу залізниці. Так, замість нових деталей посадовці закуповували вживану продукцію, яку ввозили з Росії. Про це Львівському порталу повідомили у СБУ Львівщини.

 

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці філії «домовились» про закупку необхідних залізниці запчастин на суму понад 3,7 мільйона гривень.

За даними слідства, підрядники замість нових деталей постачали вживану продукцію, яку ввозили з Російської Федерації.

«Кошти, отримані від держпідприємства, зловмисники переводили на рахунки комерційних структур з ознаками фіктивності для виводу в «тінь», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у підрозділах «Укрзалізниці» правоохоронці вилучили вживані запчастини до рухомого складу та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує здійснення оборудок.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, Встановлюється причетність керівників усіх ланок Регіональної філії «Укрзалізниці».

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *